thailand-vietnam-cambodja.reismee.nl

Cultuur en Oude Saigon

Na lekker uitgeslapen te hebben, een culturele wandeling door saigon district 1. Het doel de paragode van "The jade emperor". Een Taoitische paragoge gewijd aan de Jade keizer, een mythologische figuur. Locals bezoeken deze tempel wanneer men opzoek is naar de ware of wanneer men voor-vaderen of andere familie leden wil eren of iets zou willen toewensen. Zo kan je bijvoorbeeld, wanneer een familie lid in zijn leven graag een auto had willen bezitten. Een auto van een soort papier-maché kopen en deze gaat in een special 'crematorium' het vuur in en zo komt deze auto (of wat dan ook) bij het betreffende overleden familie lid.. enig toch.

De paragoge wordt zeer druk bezocht door locals in hun 'zondagse" pak. Het krioelt er van de mensen, allemaal in de weer met olie, wierook en cadeaus. We zijn meegelopen in de stroom en ja heel bijzonder om te zien hoe zij hun godsdienst belijden.

Vervolgens het Franse district doorgelopen, waar je een heel goed idee krijgt van het vroegere (koloniale) Saigon. Prachtige huizen, consulaten, ambassades en andere panden in de typische koloniale stijl van rond 1900/1920. Het is maar een klein stukje wat deze sfeer nog ademt. De rest van zeker dit district is vooral hoogbouw. Wat overigens ook overweldigend is.

In dit stukje vind je ook nog het oude postkantoor, waar men met name lokaal bijzonder weet te waarderen en een katholieke kerk. maar deze was helaas niet toegankelijk. Bijzonder om een stukje typisch midden-noord Europa te zien in de tropen.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!